От последните една-две седмици имаме съвсем минимален брой мигранти, които

...
 От последните една-две седмици имаме съвсем минимален брой мигранти, които
Коментари Харесай

Рашков: Tрябва да се повишат възнагражденията на полицаите

  " От последните една-две седмици имаме напълно най-малък брой мигранти, които са съумели да влязат в територията на нашата страна ", уточни Бойко Рашков.

" Ще би трябвало да се дофинансират някои действия в Министерство на вътрешните работи ", сподели министърът на вътрешните работи Бойко Рашков при чуване в парламентарната комисия по вътрешна сигурност, в отговор на въпрос дали ще изиска спомагателни средства при актуализация на бюджета и към кои сфери ще бъдат ориентирани те.

Министърът означи, че би трябвало да се покачат възнагражденията на служителите на реда, като добави, че по тази линия има единодушие и от министъра на финансите. Той добави, че автопаркът на Министерство на вътрешните работи е стар, като сега се афишират публични поръчки, само че не за пазаруване на коли, а за взимането им на действен лизинг. По думите на Бойко Рашков са нужни сред 500 и 1000 автомобила. Освен това министърът разяснява, че е нужно закупуване и на хиляди компютри, като процесът към този момент е стартират, с цел да може да се цифровизира огромна част от активността на Министерство на вътрешните работи.

Бойко Рашков описа за концепция работата на районните инспектори да се компютризира, като следва стартирането на пилотен план в девет регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи. Ако резултатите са позитивни, ще се вкара в цялата страна. Идеята е инспекторите да бъдат свързани със системите на Министерство на вътрешните работи и да водят докладни за престъпно проявени лица и други, които живеят в техните региони, което ще бъде в интерес на другите служби в полицията при техните следствия.

Във връзка с мигрантския напън министърът разяснява, че по южната граница са командировани много чиновници на Министерство на вътрешните работи от районни дирекции и от други служби, както и от Министерството на защитата, които са към 150 души.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР